28 Eylül 2008 Pazar

Araba yarışı Plan eklentisi

Gecen aklıma geldi. Oyuna kariyer modu da eklemeye calişicem. Mesela baslangicta uc tane arac secenegi olur oyuncu bunlardan istedigini secer. Eger sectigi taktak ise tarlaya gider bugday getirir, balya getirir veya sehir içinde yarişabilir boylelikle her yaptigi seyden para kazanir, para kazandikca yeni arac satin alir. İsterse taktagi satar minubus alir veya araba alir ilerde para kazandikca bir taktagi iki minubusu uc taksisi olabilir.

Para kazandığı gibi kaybedebilir de km basina belirli mazot fiyati toplam paradan eksilir (km olcer koymak basit.) veya hasar sistemi olursa cok hasar yaptiginda tamirane ucreti kesilebilir. Koy yollarinda inege koyuna carparsa bunlarin paralari da kesilir.

Bundan baska, oyunda dugun konvoyuna katilip veya konvoyun onunu kesip para kazanilabilir.

Para sistemi yapmak oyunu cok zevkli ve hiç bitmeyen hale donusturebilir ama bunu yapmak için oyunculari kaydetmek gerekir. Ve oyun için surekli guncel bolumler yapmak gerekir. internetten bir yama indirdiginde onu oyunun klasorune atinca ana oyunla uyumlu olmasi gerekir bunun için ana oyunda bazi bosluklar birakilir. veya yama gibi indirip oyunun exe dosyasi degiştirilebilir bu yol daha kolay olur ama indirilen dosyalar buyuk olur.

Neyse bakariz sonra.

Hiç yorum yok: